Informatie? info@thepearlsofnepal.nl

India combineren?

www.thepearlsofindia.nl

Deel het op Twitter

The Pearls of Nepal - Logo

PEARLS OF NEPAL

Prive Chauffeurs

Wat zijn de ervaringen?


Paulien & Jeroen | Nederland | September/Oktober 2011 | Monaj
We zijn inmiddels weer terug van een geweldige reis door Nepal en India. De Rajasthan reis was erg leuk. Monaj was erg aardig en het klikte goed. Hij reed ons overal heen en hij wist veel van onze vragen over het leven en de omgeving te beantwoorden. Het beviel erg goed om ze rond te reizen. We hebben ontzettend veel gedaan en gezien. Monaj zette ons telkens bij leuke hotels af en we konden makkelijk afspraken maken over de tijden wanneer we weer verder gingen en de route die we wilden doen. We zijn ook maar 1 keer bij een shop afgezet, terwijl we andere mensen spraken die elke dag een paar keer langs een shop 'moesten' met hun chauffeur. We hebben later in Delhi nog een halve dag rond gereden met de broer van Monaj, net voor een binnenlandse vlucht naar Goa. Was ook erg leuk. Kortom, het was super. Bedankt voor jullie mooie initiatief.

Merel & Arnold | Nederland | September 2011 | Monaj
Dit jaar zijn wij vier weken op vakantie geweest naar India en Nepal waarvan 2 weken met een chauffer van the pearls of india. Wat een geweldige ervaring! Onze chauffer Manoj heeft ons door het hectische, kleurrijke India gereden. Achteraf gezien zijn we erg blij dat we hier voor hebben gekozen. Het was niet alleen een veilige manier om India te bekijken maar ook stond Manoj altijd voor ons klaar! Doordat hij goed Engels praat heeft hij ons veel over het land kunnen vertellen. Ook de verhalen over zijn familie en de omgang met zijn vrienden waren interessant om naar te luisteren. We zijn ook naar de school geweest waar zijn zoontje heen gaat. Hier hebben we zelfs nog voor de klas gestaan en kinderen in het Nederlands tot 10 leren tellen. Manoj stel zicht zeer bescheiden op. Als we aan hem vroegen of hij iets wilde drinken of eten was zijn standaard antwoord 'no thank you sir'. Maar hier kan je flexibel mee omgaan hoor, uitendelijk hebben wij hem meerdere keren mee uit eten genomen omdat wij dat erg gezellig vonden. Na 2 weken met een chauffeur te hebben gereisd zijn we met de nachttrein verder gegaan naar Varanasi om vervolgens door te reizen naar Nepal. Ook dit was een mooie ervaring maar zeker niet zo relaxt als het reizen met een eigen chauffer.

Francien & Saskia | Nederland | Juli/Augustus 2011 | Vinod
Bij aankomst op de luchthaven stond er een heeele rij met chauffeurs klaar met naambordjes en verwelkomde onze chauffeur Vinod ons met een oranje bloemenkrans. We hadden een rondreis van bijna vier weken gepland en het was van te voren best spannend om zo lang en veel met iemand te zijn die je nog niet kent. Vanaf het eerste moment voelde het vertrouwd en hebben we een fantastische tijd gehad met Vinod en missen hem nog regelmatig. We hadden alleen de eerste nacht geboekt in Delhi en daarna heeft Vinod ons overal naartoe gebracht, hotels mee bedacht, geregeld en allemaal op een heel prettige manier. We zijn met hem op plekken geweest waar we anders nooit zouden komen. In Mathura, een plaats die wij fantastisch vonden, regelde Vinod voor ons een Riksha en ging zelfs af en toe voor de gezelligheid ook mee. Voor alle opdringerige overenthousiaste rikshadrivers en verkopers hield hij ons uit de wind. Wij hadden een globaal reisschema en hebben dat tussentijds nog een paar keer aangepast. Dat gaf vrijheid en was echt fijn. Ook adviseerde Vinod ons plekken waar we lekker Indiaas konden eten, voortreffelijk! Het gaf veel rust dat het vervoer zo super geregeld was. Vinod vertelde over de cultuur, dacht mee en nam ons mee. Onze reis was ronduit geweldig en dat is zeker mede dankzij Vinod. Daar zijn wij ons goed van bewust. We zijn ook naar het Noorden geweest, de bergen in. Rewalsar lake vonden wij ook een van de hoogtepunten van onze vakantie. Alhoewel ik soms last van hoogtevrees heb voelde ik me op mijn gemak in de auto bij Vinod. Hij is echt een "KING OF THE ROAD" en een heel fijn respectvol mens. We hebben ook veel plezier gehad met elkaar. Wij zijn pearls of India natuurlijk voor het bemiddelen, en Vinod erg dankbaar voor het ons bezorgen van een onvergetelijke, onbezorgde tijd. Door zijn tips, adviezen en betrokkenheid zouden we zo weer met hem op reis willen. We kunnen eigenlijk niet wachten ;-)

Fam. Bunnik & Fam. Bart | Nederland | Juni 2011 | Gopal
Zondagmorgen 19 juni kwamen we aan op het vliegveld van Delhi na een paar dagen Mumbai. Op de valreep had ik thuis een auto met chauffeur geregeld omdat het mij niet lukte om treintickets te boeken. Maar wat waren wij blij met onze chauffeur, Gopal Kumar! Hij stond ons op te wachten en we hebben een geweldige 6 daagse rondreis gehad, zeer zeker mede dank zij hem! Niets was hem te veel. Behalve een geweldige chauffeur in het idiote verkeer was hij ook een goede verteller en gids. In vloeiend engels vertelde hij ons van alles over de bezienswaardigheden onderweg, geschiedenis, politiek, maar ook over het gewone leven. Bij de highlights, zoals de Taj Mahal en Fathepur Sikri, regelde hij prima gidsen voor ons; onderweg belde hij en als we aankwamen konden we meteen op pad. Behalve goede informatie hielden de gidsen ook de opdringerige verkopers een beetje van ons af! Gopal liet ons ook onbekende stukjes India zien zoals het ondergrondse paleis met de bron vlak voor Jaipur. We zijn met hem naar de bioscoop geweest in Jaipur, ook een geweldige ervaring. Verder zorgde hij heel goed voor een van ons toen die niet lekker was en in de auto bleef. We voelden ons erg veilig en vertrouwd bij hem en hebben ook veel gelachen. We zouden hem aan iedereen willen aanraden!

Walter & Simone | Nederland | Juni 2011 | Babu
India is zoals ze zelf al aan geven Incredible. Het is indrukwekkend, bijzonder, adembenemend en heftig tegelijk. Wij vonden het echt een belevenis. De flelxibiliteit vonden wij heel prettig. Het programma stond in principe open. Babu was absoluut een hele aangname verwelkoming op de airport. Het is toch maar afwachten hoe het klikt en best spannend. Je gaat toch twee weken met een onbekende op pad. De klik was er gelukkig want Babu is echt een super aardige en vrolijke man die je elke dag weer met een grote smile op je staat te wachten. Daarnaast is hij ook een zeer fijne chauffeur. Hij is voorzichtig en rijdt heel veilig. Na aankomst hebben we een plan gemaakt wat we allemaal willen zien en hoe lang we ergens willen blijven. Tijdens de trip hebben we echter dit plan een paar keer veranderd. Rajasthan is abosulute een hele mooie bestemming waar veel te zien en te beleven is. Het is een feest voor je zintuigen door alle geuren, kleuren en getoeter ;)! Wij zijn ook super blij geweest dat we van te voren via Pearls of India Babu en zijn auto hebben gereserveerd. Het is een hele fijne en geruststellende gedachte dat het vervoer goed is geregeld en dat je daar geen zorgen over hoeft te maken. Hierbij willen we daarom ook nogmaals ontzettend bedanken voor je bemiddeling. Wij zullen ook ieder die naar India wil gaan jouw site van harte aanbevelen.

Fam. van Oudenaarden | Nederland | Februari 2011 | Prakash
Voor de 1e keer naar India... wij hebben een geweldige reis gehad en dit is mede te danken aan onze chauffeur Prakash. Met zijn jaren ervaring heeft hij ons de mooiste plekken laten zien. Door zijn vriendelijkheid, geduld, bescheidenheid en niet te vergeten enorme dosis humor was het iedere dag weer een feestje om in de taxi te stappen. In alle gekte/hectiek van het Indiaase verkeer was hij onze persoonlijke 'Guardian Angel'. Dus.. voor een onbezorgde rondreis door India gewoon een chauffeur boeken via Pearls of India en dan alleen nog maar genieten! Fam. van Oudenaarden

Fam. Kamerling | Nederland | Maart 2011 | Bharat
Inderdaad een echte parel ontmoet in India. Bharat onze driver, personal guide, bodygard, translator and host is echt een pareltje. Met zijn Bhara tpalace oftewel de Ambassador reed hij heel Radjasthan door. Niets was te veel om voor ons te regelen. Vertel je budget en hij brengt je naar hotels of bread and breakfast die je niet in de lonely planet vindt maar wel goed zijn. Sommige plaatsen zoals Udaipur, is het een goed idee om Bharat te vragen om van te voren iets te reserveren. Sommige hotels waar hij ons had willen brengen zaten vol. Een prettige reisgenoot, met humor, veel levenswijsheid en bescheiden. Daarbij een verantwoordelijke, rustige driver in het idiote verkeer in India. Bharat heeft onze reis door zijn tips en bijzondere plekjes veel meerwaarde gegeven.

Fam. Eckhardt | Nederland | Februari/Maart 2011 | Babu
Na een reis van 4 weken zijn wij woensdagavond weer thuisgekomen. Na een hartelijk ontvangst door Babu op het vliegveld van Delhi (het klikte gelijk) zijn we direct aan de toer begonnen. Wij vonden hem een goede chauffeur die ons geweldig door het chaotische verkeer van India en Nepal heeft gereden. Ook heeft hij prima de hotels etc. geregeld. Hij was aangenaam gezelschap. Onderweg op onze soms lange ritten had ik altijd heet water in een thermosfles mee en maakte dan bij een stop een opkikker "spicy kip", vergezeld van een Bifi salamiworstje, wat zeer bij hem in de smaak viel. Hij vroeg ons of je dit aan toekomstige gasten door wilde geven :-). Het bezoek aan zijn huis en gezin in Nepal was heel apart. Hij kwam ons bij het hotel ophalen met twee van zijn kinderen glunderend achterin de auto. Het meisje sprak al aardig Engels. Zijn vrouw had een typisch Indiase maaltijd voor ons bereid. Wij aten met z'n tweeën en Babu zat erbij. Zijn vrouw bleef in de keuken, waar zij zonder electrisch licht (de stroom was uitgevallen) het eten klaar maakte. De kinderen aten in de keuken in kleermakerszit op de grond gezeten. Zelf aten zij pas nadat Babu ons weer terug had gebracht. Zijn huis "Babu's Palace", zoals hij dat zelf noemde, heeft hij zelf gebouwd op de plek waar vroeger zijn ouderlijk huis stond. Buiten is een pomp en een toilet huisje. Zij leven zeer eenvoudig, om hun drie kinderen een goede opleiding te kunnen geven. De rit door Nepal was qua verkeer iets beter dan door India, maar wel zeer slechte wegen. In Kathmandu was er geen doorkomen aan, zodat we Babu maar anderhalve dag eerder terug naar huis hebben laten gaan.

Caroline | Belgie | Januari 2011 | Babu
We hebben een schitterende rondreis gemaakt, mede dankzij jullie excellente en voorzichtige chauffeur Babu. Zoals beloofd stuur ik jullie enkele foto’s van de vele 100 die we getrokken hebben. The Golden Triangle is prachtig! Spijtig genoeg was onze tour veel te kort en hadden we niet meer tijd. Wij zullen jullie zeker contacteren als we nogmaals terugkeren naar India.

Bas & Nicolette | Nederland | Januari 2011 | Bharat
Wij zijn terug van onze reis door fascinerend maar koud India. Ik wil je-zoals beloofd-op de hoogte brengen hoe we het ervaren hebben. Wij hebben uiteindelijk onze toch al korte trip helaas nog verder moeten inkorten en zijn uiteindelijk 5 dagen met Bharat op stap geweest. We hebben Bharat natuurlijk wel voor de afgesproken 7 dagen betaald. Bharat stond ons op het vliegveld op de wachten met een bloemenkrans wat een gezellig welkom was. De auto was zoals je gezegd had prachtig en Bharat is een uitstekende chauffeur bij wie we ons meer dan veilig hebben gevoeld. Wat dat betreft zijn wij meer dan tevreden. Ik zou hem zonder twijfel aan iedereen aanbevelen en dat geldt ook voor jullie als bemiddelaars.

Miriam & Johan | Noortwijk | November 2010 | Bharat
India is geweldig! Veel mensen zeiden het al, you love it....or you hate it...but we love it!
Wat een indrukwekkend land! We kwamen ogen tekort.
Hebben al veel landen bezocht in Azie: vietnam, cambodja, thailand, sumatra, bali, lombok, maleisie, singapore, china en hongkong Maar toch is India weer heel anders!
De tijd met Bharat was geweldig, hij is een super chauffeur die met gemak door het drukke verkeer reed, hebben ons geen moment onveilig gevoeld. De hotels die hij voor ons had uitgezocht waren allemaal keurig, ik zou alleen het ontbijt niet aanraden, dit stelde niets voor, maar wat moet je verwachten in India? Hij heeft ons veel mooie dingen laten zien in Jaipur, Agra en Delhi.
Hij was steeds keurig op tijd en het was ook nog een humoristische, gezellige man. (maar jij kent hem natuurlijk).
Hij heeft ons op het treinstation naar Varanasi gezet en ons 4 dagen later in Delhi weer van het vliegveld opgehaald voor 1 dag tour, we vonden het echt geweldig om zijn gezicht weer op het vliegveld te zien en dat terwijl hij eigenlijk naar zijn familie zou gaan. Hebben echt geen op of aanmerkingen op Bharat, hij is een goede chauffeur/.gids!
Varanasi was een indrukwekkende stad, zeker een aanrader.
Ook in Goa hebben we een leuk guesthouse op het strand van sernabatim (benaulim) gevonden Anthy's guesthouse en zijn daar 10 dagen gebleven. Hebben ritjes op de scooter gemaakt naar andere strandjes maar wij vonden dit het mooiste en schoonste strand en het was ook erg rustig. Het eten was geweldig, heerlijke vis en king prawns, curry's en springrolls. Hebben de hele reis geen last gehad van een Delhi beli, dus dat was heerlijk.
Al met al....we hebben genoten!
Nog bedankt voor het bemiddelen en zet het goede werk voort!
En ook veel plezier in India (ik hoorde dat jullie eerstdaags ook weer naar India gaan)!
Doe Bharat de groeten!

groetjes Miriam en Johan de Witt, Noordwijk

Nina & Mike | Finland & Duitsland | Januari 2010 | Babu
Thank you for a great trip! We felt we were in very good hands. You were always friendly and in a good mood and your great tips and suggestions made the trip even better!
Your careful driving always made us feel safe. A special thanks for getting us out of our hotel on the cold morning.

Makelo, Bobby & Amy | Honolulu | November 2009 | Babu
Our trip to India was amazing and a big reason for why we enjoyed it was because of you. Without our knowledge and guidance we would not have been able to experience so many wonderful things – a funny movie at Raj Mandir, henna tattoos at Gaitor, making it safely through the Pink City – all of it was great. You took us to all the beautiful monuments, but also showed us non tourist places as well, which I enjoyed the most. Thank you so much for your kindness and easy going nature. I wish you all the best and much success. I will definitely write some good things about you on the website www.tripadvisor.com. I hope future customers will also do that for you. I will miss you and India very much.

Ceasar Bourbon | Griekenland | November 2009 | Babu
Many thanks for the pleasant company and safe driving on our express tour to Agra, especially for bringing me to the ‘gold’ bangles for my girlfriend. I really appreciated your patience with the traffic and outsiders when I was sleeping. All the very best and will let you know when I come back.

Jane, Clare & Jo | Torornto | November 2009 | Babu
A one way trip to Agra. It’s been a blast. All the best.

Mieke & Niek | Holland | November 2009 | Babu
As you say: life is like an ice scream and our 16 days with you melted away too quickly! We really enjoyed our time with you in Rajastan. We laughed a lot with you and really appreciated your jokes. Thank you for the extra kilometersfor diet coke and the banana room service. When we have 2 children we will come back and visit you again. All the best for you and your family.

Marleen & Eddy | Belgium | Oktober 2009 | Babu
We enjoyed our holiday and the whole trip we have taken with you very much. I (Marleen) liked you a lot, especially your good sense of human and your lovely laugh. We will miss you a lot when we are back in our cold country. I (Marleen) wish you all the best and I hope your dreams come true. Maybe someday we will see you in our hometown. We would love to give you a very good welcome if you decide to come to Belgium.
Thank you very much for guiding us safety through the incredible Indian traffic.

Alaria | Barcelona | Oktober 2009 | Babu
To the best driver I have ever had who become a good friend of our crazy Russian girls company.
Thank you for everything, I have a great impression of India and especially its hospitable and friendly people. Lots of patience, a fantastic company and a great time together. Thanks. You are more than welcome in Barcelona (I currently live there) or even in Russia.
Good luck, keep smiling and enjoy your life.

Maya Mayita | Spanje | April 2009 | Babu
From the mistake I made when writing your name (baby instead of Baby, you can guess the feeling you produced on me ;)). So thank you very much for all the things you did for us and for me personal. I’m in India since January, but only thanks to you I started to like your country and for the first time I felt really fine. So thank you for making me laugh, smile, think, enjoy.. I’m really happy that the destiny brought you to your office that day. I will never forget these days and I like to think I will see you again. You’re a great driver, a great person and I’m sure a great friend.

Claudia, Katie & Miriam | Engeland | April 2009 | Babu
Thank you so much for a great two weeks in Rajasthan, we have had amazing time. Thanks for the great driving and the laughs along the way. We feel with your help we have seen far more of Rajasthan than we ever could have alone.
Thanks again and good luck with everything in the future.

Hatange, Maya & Mawa | Spanje | April 2009 | Babu
So here we are, 3 girls from Russia, who lived in Spaine but now one of us lives in India, came to see you (by occasion) and went a long way with you from Delhi to Jaipur and now to Agra. We’re sitting on a roof terrace, drinking beer and thinking that the world is great. Every moment is full of surprises and great experiences. Sure, we are very happy to meet you on our way, for the entertainment, safety on the road and your nice, friendly way to treat us. We won’t forget you.

Dorien, Ad & Yved | Belgie | Maart 2009 | Babu
Thanks for a wonderful trip. My parents and I had a fantastic time. We’re very happy you could join us all the way to Amritsar and back to Delhi.
All the best, take care and hopefully we meet again this year.

Camilla & Miriam | Sydney | Februari 2009 | Babu
Thanks for driving me around India. I had a wonderful time because of you. Thanks again.

 

Wat zijn de voordelen?


Rondreizen op een unieke manier!
Jouw wensen staan centraal


Veilig & vertrouwd genieten!
Uitgebreide kennis van Nepal


Gaan & staan waar je wilt!

Stel je eigen reis samen