Informatie? info@thepearlsofnepal.nl

India combineren?

www.thepearlsofindia.nl

Deel het op Twitter

The Pearls of Nepal - Logo

PEARLS OF NEPAL

Prive Chauffeurs

Bijzonder Nepal

De trefwoorden voor Nepal zijn: spectaculaire landschappen, exotische cultuur en gastvrije mensen. Het is ook een land van uitersten. Nepal heeft bijvoorbeeld zowel laagvlakten (150 meter) als de hoogste berg ter wereld (8.848 meter). Bijzonder zijn ook de stomende jungles en valleien met terrassen op de hellingen, afgelegen tempels en natuurreservaten. Nepal bestaat pas 300 jaar, daarvoor was het verdeeld in kleine staatjes. Geografisch gezien kan Nepal verdeeld worden in drie regio's, het zuiden bestaat uit vlakten, moerassen en bossen en het noorden door het Himalaya-gebergte.


Klimaat

De hoofdstad Kathmandu en het grootste gedeelte van de bevolking bevinden zich in het relatief laag gelegen centrale gedeelte van Nepal. Het zuiden kent een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. Het noorden kent een bergklimaat met koude zomers en strenge winters. De gemiddelde temperatuur in Kathmandu is 25 graden in augustus en 10 graden in januari. Ben je benieuwd naar het weer tijdens jouw verblijf in Nepal kijk dan eens op www.wereldreisgids.nl. De beste reisperiode is oktober-mei. De beste maanden voor een bergwandeling in Nepal zijn oktober, november, maart en april.


Paspoorten & Visa

Reizigers uit Nederland en Belgiƫ dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort (dat na vertrek uit Nepal nog minstens 6 maanden geldig is). Daarnaast dien je een geldig visum te hebben, afhankelijk van de duur van je verblijf. Een visum kan in Nepal niet worden verlengd. Een visum is aan te vragen via: www.visum.nl/nepal Het is ook mogelijk om je visum via de ANWB te regelen, kijk voor meer informatie op www.anwb.nl.


Handige informatie

Oppervlakte van Nepal komt neer op 147.181 km2, het hoogste punt is 8848 m (Mount Everest), laagste punt is 150 m (Terai), aantal inwoners is 23.698.000, de winkels zijn gemiddeld geopend van 10.00 tot 19.00 uur, over het algemeen wordt Nepalees gesproken, talen die ook gesproken worden zijn Bihari, Tibetaans en Engels, elektriciteit is 220 V, tijdverschil +4.45 (winter) en +3.45 (zomer). 

Waarom Nepal?


Ruiken, voelen, zien & proeven!
Kortom, een land vol mogelijkheden


Natuurreservoirs & ongerepte natuur!
Allerlei soorten klimaten


Kleurrijke cultuur & diverse religies!

Culturen leven harmonieus samen